De Eerlijke Handel Drijvende Dienst
Verzend Me Het Recentste Productalarm
(Geen SPAM - wij zouden uw e-mailadres niet. verkopen of delen)
Thuis ProductenVliegtuigen Speed Indicator

Van de de Rotorvlucht van DJI Naza M V2 Multi de Stabilisatiecontrolemechanisme met Radio de Controledelen van GPS

Van de de Rotorvlucht van DJI Naza M V2 Multi de Stabilisatiecontrolemechanisme met Radio de Controledelen van GPS

Van Goede Kwaliteit Van de de Rotorvlucht van DJI Naza M V2 Multi de Stabilisatiecontrolemechanisme met Radio de Controledelen van GPS Verkoop

Grote Afbeelding :  Van de de Rotorvlucht van DJI Naza M V2 Multi de Stabilisatiecontrolemechanisme met Radio de Controledelen van GPS

SHENZHEN DEWANG HIGH-TECH CO.,LTD

Verified Supplier

China

Business type: Manufacturer

Telephone : 86-755-83987376

4F,NO.229,BUSHA ROAD,BUJI,LONGGANG,SHENZHEN,CHINA

Productdetails:

Plaats van herkomst: China
Merknaam: dewang
Certificering: ce
Modelnummer: naza v2

Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:

Min. bestelaantal: 50st
Prijs: US $298.85 / piece
Verpakking Details: 5cm x 5cm x 5cm (1.97in x 1.97in x 1.97in)
Levering vermogen: 30000PCS
Gedetailleerde productomschrijving

Productomschrijving


Beschrijving:

Eigenschappen:
Alle-in-één Ontwerp
DJI hangt het ononderbroken vernieuwen en het verbeteren van, met de nieuwe ingebouwde programmatuur aan, het nieuwe algoritme van de houdingsstabilisatie en de geoptimaliseerde hardwarestructuur, naza-M V2 verstrekt betere vluchtprestaties. Innovatief Alle ontwerp vereenvoudigt installatie en bespaart plaats en gewicht. Het bevat binnenbevochtiging, controlemechanismen, gyroscoop met 3 assen, versnellingsmeter en barometer met 3 assen in zijn licht en klein Hoofdcontrolemechanisme. Het kan het vliegen hoogte meten, kan de houding en daarom voor automatische piloot/automatische controle worden gebruikt.
 
Onafhankelijke PMU met verbazende functieuitbreiding
Naza-PMU V2 heeft BEC-functionaliteit verbeterd en verstrekt verlengbaar havens KAN PER BUS VERVOEREN, die kunnen steunen iOSD, h3-TWEEDE gimbal van Zenmuse (hoogtecontrole). De steun is ook inbegrepen voor facultatieve Bluetooth-LEIDENE module om parameteraanpassing via mobiele APP (toekomstige die ingebouwde programmatuurverbetering voor deze functionaliteit wordt vereist) toe te staan
 
Het geavanceerde & Betere Algoritme van de Houdingsstabilisatie
Het recentste algoritme van de vierde generatie van de houdingsstabilisatie niet alleen erft de opmerkelijke vluchtstabiliteit van DJI-producten, maar ook verstrekt uitstekende manoeuvreerbaarheid zelfs zonder de GPS-module. Het is flexibeler en stabiel, en geeft de knutselaars een prachtige vluchtervaring. De nieuwe eigenschappen zijn etc. omvat dergelijke GPS-cursus automatische compensatie, GPS & de kaliberbepaling van de Kompassensor, nieuwe startwijze.
 
Negen Types van Gesteunde multi-Rotoren
Naza-m V2 steunt nu negen types van multi-rotor, die aan de verschillende behoeften van de enthousiasten voldoet.
Vierling I, Vierling X;
Hexa I, Hexa V, Hexa Y, Hexa IY;
Octo X, Octo I, Octo V; (Naza-M V2 steunt niet het vliegtuig dat grote trilling heeft, zodat wanneer u verkiest om hexa-rotor of octo-rotor te gebruiken, alstublieft aandacht besteden aan de trillingssituatie en proberen om één of andere trilling te doen bevochtigend);
 
Veelvoudige Vluchtleidingswijzen/Intelligente Omschakeling
Het biedt drie soorten controlewijzen aan: GPS Atti. Wijze (met GPS-module), Atti. Wijze, Handwijze. De loods kan tussen de drie wijzen schakelen om verschillende vluchtkenmerken te bereiken. Het kan ook automatisch binnen het de vluchtmilieu en intelligent schakelaar tussen GPS Atti aanpassen. Wijze en Atti. De wijze om de vlucht ervoor te zorgen is veilig en veilig. In de software bij de positie van de handwijze kunt u handboek, houding kiezen of faalveilig; het steunt één zeer belangrijke faalveilige trekker.
 
GPS-Greep van de Module de Beschikbare/Nauwkeurige Positie
De gebruiksklare GPS-module zal zeer de prestaties voor Luchtfotografie met Positiegreep, terugkeer-aan-Huis en de Intelligente functies van de Richtlijncontrole verbeteren. Met de GPS-Module die, zal de multi-rotor positie hebben en hoogte zelfs in winderige voorwaarden wordt gesloten. De hangende nauwkeurigheid is horizontale approximatley 2.5m en 0.8m verticaal.
 
Intelligente Richtlijncontrole
Gewoonlijk, is de voorwaartse richting van een vliegende multi-rotor hetzelfde als de neusrichting. Door Intelligente Richtlijncontrole (IOC) te gebruiken, waar de neus richt, de voorwaartse richting niets heeft met neusrichting te doen:
In cursus is het slot die vliegen, de voorwaartse richting hetzelfde als een geregistreerde neusrichting. Zie de volgende cijfers (Wijze 2)
In huisslot die vliegen, is de voorwaartse richting hetzelfde als de richting van huispunt aan multi-rotor. Zie de volgende cijfers (Wijze 2)
 
Verbeterde Faalveilige Wijze
Als uw zender faalveilig steunt, dan kunt u door haven-u faalveilig plaatsen. Het Nazacontrolemechanisme heeft ingebouwd autoniveau zal de faalveilige functie, wat betekent wanneer de communicatie tussen MC en de zender wordt losgemaakt, de output van alle bevelstokken van controlemechanisme in centrumpositie gaan. Als de GPS-module wordt gebruikt, kunt u RTH op faalveilig ook plaatsen. Als uw zender slechts 4 kanalen heeft, dan zal MC in Atti werken. Wijze standaard zonder de faalveilige functie.
 
Twee Mate van Laag Voltagebescherming
om uw multi-rotor verpletteren of andere schadelijke gevolgen te verhinderen veroorzaakt door laag batterijvoltage, hebben wij twee mate van laag voltagebescherming ontworpen. U kunt verkiezen om dit niet te gebruiken, nochtans adviseren wij u sterk om de bescherming toe te laten. Beide mate van bescherming hebben LEIDENE waarschuwing als gebrek. Het eerste niveau zal het rode licht onophoudelijk knipperen; het tweede niveau zal rood licht onophoudelijk knipperen en de multi-rotor zal dalen en zal landen. Op handwijze wanneer de laag voltagebescherming wordt teweeggebracht zal de LEIDENE waarschuwing slechts actief zijn.
 
Het motorwapen en de Motor ontwapenen
Er zijn vier manieren om de motoren te beginnen, het volgende beeld zien:
Wanneer u de multi-rotor wilt beginnen, moet u om het even welke manieren van CSC uitvoeren. Tijdens de vlucht, als het motoreneinde, u onmiddellijk kan CSC zal uitvoeren en de motoren beginnen. Dit verbetert de veiligheid van de multi-rotor; geen ongecontroleerde aanvang van de motoren.
De motor ontwapent: Er zijn twee wijzen van Motor ontwapent: namelijk Intelligente Wijze en Directe Wijze. Voor meer informatie, gelieve te verwijzen naar de gebruikershandleiding of DJI Wiki.
Nota: Het heeft een gloednieuw, meer vlot startalgoritme, dat stabieler is en verstrekt een gloednieuwe ervaring en steunt de dubbele lente TX; telkens als u van de gaspedaalstok laat gaan zal het hangen.
 
Gesteund p.p.m., s-BUS & Gewone Ontvanger
Minimum Vier gesteunde kanaalontvanger, ook de s-Bus van p.p.m. en Futaba-gesteunde ontvanger. Van p.p.m. & worden de s-Bus ontvangers (het algemene gebruik van de eerste 8 kanalen van s-Bus ontvanger) om de kanaalverbinding, A, E, T, R, u-vijf-kanaal functies te optimaliseren geplaatst gebruikend kanaal X2, gebruiken slechts één servokabel om p.p.m. te verbinden of de s-Bus aan X2, dit maakt installatie snel en gemakkelijk, gemakkelijk om geen fouten te maken.
 
Onafhankelijke LEIDENE Module
The Independent de LEIDENE module maakt de aanwijzing van de vluchtstatus en de systeemstatus aan de veel duidelijkere grond. De loods kan informatie sneller worden en meer gemakshalve, zelfs bij nacht, kan he/she vluchtinformatie krijgen in real time terugkoppelt door de LEIDENE opvlammende frequentie en kleur. Bovendien heeft de module een USB-interface, die voor van de parametermontages en ingebouwde programmatuur verbetering wordt gebruikt.
 
Ingebouwde Gimbal Stabilisatiefunctie
De gimbal stabilisatiemodule is compatibel met bijna alle 2 asgimbal systemen. Het systeem zal gimbal en de camera volgens de houding van de vliegtuigen na het plaatsen van de parameters de eerste keer aanpassen.
 
Multi-rotor de één-Macht Output ontbreekt Bescherming
In de meeste voorwaarden, zal de gehele multi-rotor goede houding behouden en zal rond het kaderwapen zonder machtsoutput roteren, wegens onevenwichtig mechanische structuur en externe omgeving. Het roteren wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door nuttige lading en externe omgeving. Is de nuttige ladings zwaardere, roterende snelheid sneller. Voor het roteren, veroorzaakt de hexa-rotor fysieke structuur onbeheerste leidraad. Deze humanistic beschermingsfunctie van naza-M V2, op Houding of GPS-Wijze, maakt nog houding onder controle zelfs met elke ontbroken machtsoutput en vermindert hoogst neerstortingsrisico.
 
Verre Aanwinstenaanpassing
De standaardparametermontages zijn O.K. voor u om een normale vlucht te bereiken, en het steunt ook verre parameteraanpassing door een controleschuif op TX tijdens vlucht te gebruiken om betere prestaties te verkrijgen.
 
De nieuwe Hulpsoftware & de Ingebouwde programmatuur werken online bij
Het gebruikersinterface van de hulpsoftware is ruim bijgewerkt en gebracht u een nieuwe interactieervaring, en de instructies zullen automatisch verschijnen die zeer geschikt is. Bovendien op de linkerkant van elke menusectie is er extra informatie. Het logische ontwerp maakt uw parametermontages eenvoudiger en geschikt. Als andere DJI-producten kan de V2 ingebouwde programmatuur naza-M promotie vrije online zijn.

 

IMG_7442IMG_7429IMG_7432IMG_7434IMG_7435IMG_7441

Gift: GPS die +1-8S-voltage vouwen
 
IMG_7451IMG_7450

100% Gloednieuwe en Volledige Verpakking

Dit pakket omvat: ;

Naza-m V2 Vluchtcontrolemechanisme

3PMU module

GPS-Kompasmodule

LEIDENE Module

het Schuimband van 3M VHB

8 de Servokabel van X

USB-Kabel

Het vouwen van giftgps

Gift 1-8S voltage

Verpakkingsdetails

Eenheidstype:

stuk

Pakketgewicht:

0.030kg (0.07lb.)

Pakketgrootte:

5cm x 5cm x 5cm (1.97in x 1.97in x 1.97in)

Contactgegevens
China Pressure Gauge Products Directory

Direct Stuur uw aanvraag naar ons (0 / 3000)